16-02-06

dag 15 & 16

Vrijdag & zaterdag 11 & 12 augustus 

Santiago – Tessenderlo (2000km)

 

’s Morgens worden we wakker met regen!  Hebben wij geluk gehad met het weer tijdens onze fietstocht.   De hele dag zou het pijpenstelen regenen.  Meermaals hebben we verzopen fietsers langs de kant zien staan.  Hebben godsdienstleraars en een onderwijzer in de hemel dan toch een speciale plaats?  We breken vlug de tenten af en geven alle bagage een plaats in de mobilhome.  Paul is de fietsen aan het monteren achter de wagen.  Gerda heeft gezorgd voor een lekker ontbijt.  Als alles opgeruimd is, doen Peter en Benny de afwas.  Dan gaan we naar het campingwinkeltje.  We kopen proviand voor de lange tocht naar huis.  Als iedereen klaar is, start Paul de wagen.  We groeten Compostela nog even en dan zijn we definitief weg….  We volgen ongeveer dezelfde route die we gefietst hebben. Met ongelovige ogen aanschouwen we de bergen die we overwonnen hebben.  De weergoden zijn niet meer met ons.  Regen valt met bakken uit de lucht.  Onderweg zien we veel wandelaars en fietsers.  Ze beschermen zich tegen de regen met opvallende regenjassen.  Als het te fel regent, schuilen ze onder een luifel of een boom.  Uren kijken we naar buiten en waarschuwen elkaar wanneer we een pelgrim zien aankomen.

 

Luk:”Benny heeft een inventief idee om de tijd te doden in de mobilhome. Om het uur veranderen we van plaats zodat we telkens een ander zicht krijgen. Daarvoor hebben we zelfs een tuinstoel naast de zitbanken geïnstalleerd. Telkens het uur om is, zingen we de vogeltjesdans en wordt er met veel hilariteit gewisseld. Enkel Pol en Gerda moeten blijven zitten.”

 

 

 

 

Paul rijdt in een snelle vaart langs de hoofdweg naar León.  Dan volgen we de pijl richting Burgos.  De regen stopt niet en heeft gezelschap gekregen van donder en bliksem.  Hebben wij geluk gehad!  Na Burgos gaan we de autostrade op richting Bilbao.  We hebben de camino definitief achter ons gelaten.  Het is ondertussen al 16.00u geworden.  Paul stopt enkel om te tanken, voor de rest rijdt hij  goed door.  De regen gutst nog steeds uit de hemel.  Paul voelt zich nog fit genoeg om verder te rijden.  Het volgende doel is Bordeaux.  Aan de Spaanse grens stoppen we even om een broodje te kopen.  Rond 23.00u toveren we de tafel om in een ligbed.  We vragen Paul of hij niet moet rusten.  Paul neemt zijn opdracht met brio waar, hij rijdt door.  Gerda blijft wakker om alles goed onder controle te houden. 

De 3 fietsers gaan slapen.  Wat een luxe! 

 

Peter: ‘Dankzij het pilletje van Benny wordt het een heerlijke nachtrust.  Ik ben even wakker geweest toen Paul de mobilhome langs de kant zette.  Hij ging even dutten.  Wanneer ik terug wakker word, zitten we in … Parijs!!!  Ongelooflijk!  Nog even en we zijn thuis.  Ik verheug me er al op.’

 

We proberen het thuisfront te bellen om te vertellen dat we in Parijs zijn.  We loven Paul om zijn sterke rijmanskunst.  Hij glimlacht.  Na Parijs stoppen we voor een duur ontbijt in een wegrestaurant.  Benny merkt op dat dit ontbijt hem evenveel kost als een uitgebreid menu in Spanje.  Rond 11.30u. tankt Paul voor het laatst in Aarschot.  We kopen een paar kranten om te zien of we niets van de actualiteit gemist hebben.  In Diest bellen we het thuisfront dat we in aantocht zijn.  Peter dankt in onze naam Gerda en Paul voor de uitstekende steun die ze waren en voor hun zorgen en medeleven.  Om 12.30u draaien we de Russelenberg op.   Het weerzien is hartelijk.  Benny moet nog even wachten…..  We nemen afscheid van elkaar en spreken af wanneer we elkaar nog eens zullen zien om herinneringen op te halen en om de foto’s en de video te bekijken.  Alle pakken worden uitgeladen.  Het weerzien met de geliefden is hartelijk.  We krijgen een leuke ontvangst als we de spandoeken, hapjes en schuimwijn zien.  Vol trots worden de compostela’s getoond en worden sterke verhalen bovengehaald.  Iedereen is  blij, wij zijn  blij…..  Het was de moeite.

 

 

 

 

 

Benny: ‘Het weerzien thuis is hartelijk.  Wat doet het deugd te weten dat er zoveel mensen echt om je geven.  Bregt kan natuurlijk zijn traantjes niet bedwingen.  Lydia zegt dat zijn blaasje te dicht bij zijn ogen staat.  Is dit misschien het geheim van de Camino, dat je bij het thuiskomen tenvolle de waarde beseft van een lieve vrouw en twee toffe kinderen?’
De cijfers….

 

-           Maximale snelheid:  65.00

 

-           Afstand: 850.25

 

-           Tijd, doorgebracht op de fiets: 48.21.23

 

-           Gemiddelde snelheid: 17.5

 

 

 

 

 

07:49 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Compostela Is er ook goed wijn in de regio, want wij hebben vrienden die massa's rode wijn drinken??

Gepost door: Louis | 16-05-06

rode wijn als je naar santiago de compostela rijdt, passeer je de bekendste wijnstreek van spanje : de rioja. Dus rode wijn? No problems! ;-)

Gepost door: alp | 06-06-06

De commentaren zijn gesloten.